Zaterdag 25 mei 2024, 13:00
Amsterdam: Dagschool Revolutionair Communisme
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In 1938 stelde de grote Russische revolutionair Leon Trotski dat "de historische crisis van de mensheid is terug te voeren tot de crisis van het revolutionaire leiderschap." Deze woorden zijn vandaag de dag nog even waar en relevant als de dag waarop ze werden geschreven.

Terwijl het kapitalistische systeem wereldwijd in een slop is beland, met economische stagnatie, protectionisme, groeiende ongelijkheid en alle problemen die klimaatverandering veroorzaakt, bieden de leiders van de arbeidersbeweging geen uitleg.

 

Intussen zien we wereldwijd wel een heropleving van interesse in de ideeën van het communisme, vooral onder jongeren.

In juni wordt er een nieuwe internationale organisatie opgericht, de Revolutionaire Communistische Internationale (RCI), met als doel deze mensen te verzamelen rondom een duidelijk revolutionair communistisch vaandel. Lees hier het manifest.

 

Als een voorbespreking voor de oprichting, organiseert Revolutie een dagschool over het manifest en de staat van de internationale communistische beweging.

We bespreken de geschiedenis van het arbeidersinternationalisme, de lessen van de geschiedenis en de taken van het heden.

 

 

- Inloop is om 13:00, in de zaal genaamd "Etage"

- Na afloop hebben we een kleine borrel bij de Tolbar

 

Inschrijven is niet verplicht, maar wel gewenst voor de organisatie. Dat kan via dit formulier.

 

Locatie: Cinetol, Tolstraat 182, Amsterdam
De zaal waar we de bijeenkomst houden heet "Etage"